Бахов специалист Павлина Николова

 

Баховата терапия е помощ с есенции и с компетентна човещина. За мен като Бахов специалист е важно да се създаде атмосфера на доверие. Човекът отсреща трябва да се чувства приет и в центъра на нашето общуване, за да възвърне копметентността за самия себе си. 

Като терапевт и обучител имам мото, което Джоузеф Кембъл е изразил така:  „Работата на учителя е да накара учениците си да прозрат собствената си вътрешна сила и жизнеспособност.“  Това е и действието на Баховите есенции.

С децата и тинейджърите имам личен подход – старая се да създам условия за естествена и непринудена комуникация, така че детето да не се чувства тествано или изпитвано. Използвам опита си от преподаването като сугестопедагог, за да създам свободно пространство за детето. То е личност преди всичко.

Принципите на сугестопедията и опита ми с обученията ми помагат в консултирането да създам условия за свободния избор на личността и разкриването на неговите скрити потенциали, за да може човек да усеща радост, наслада, да се чувства здрав, значим, уверен, свързан и да вижда смисъл в нещата, които прави и живота, който живее.

 

Ето част от моя професионален път и квалификации във връзка с консултирането, Баховата терапия и Сугестопедията:

  • Сертифициран Бахов терапевт (BFRP – Bach Foundation Registered Practitioner); (сертификат No. UKP-2015-0123N) към световно признатия „Бах център”, в близост до Лондон, Великобритания. В последното трето ниво учих при Лин Макуини. Към настоящия момент не съм активен член.

  • Сертифициран сугестопед към фондация „Проф. д-р Георги Лозанов и проф. д-р Евелина Гатева”.

  • „Личен опит в когнитивно-поведенческата психотерапия” 160 часа при доц. Павлина Петкова.

  • „Мотивационно интервюиране” – първо ниво – 100 уч. часа при д-р Георги Василев и Кирил Бозгунов.

  • Участие в първата конференция за Бахови терапевти в Лондон 2017 г., участник в много събития, фестивали, интервюта в БНР, Радио Варна и др. Част от тях можете да слушате или видите тук. Резюме от доклад от участие в конференция по Сугестопедия и разработка можете да видите тук  и тук.

  • Сертифициран доброволен консултант по кърмене към НАПК (Национална асоциация “Подкрепа за кърмене”); Редактор на книгата “Всичко за къременето” от Гру Нюландер и преводач от норвежки на филма на Гру Нюландер “Гърдата е най-доброто”.

  • Авор на сугестопедичен учебник-приказка за Баховите есенции „Захир и 38-те ключа”, одобрен от фондация „Проф. д-р Георги Лозанов и проф. д-р Евелина Гатева”. Представянето на одобрения учебник можете да видите тук.

  • По настоящем се обучавам по двугодишната програма “Подготовка за преподаватели-обучители” към фондация „Проф. д-р Георги Лозанов и проф. д-р Евелина Гатева”. Завършителите обучението ще могат да подготвят и обучават бъдещи сугестопеди, които да използват и прилагат метода Сугестопедия в тяхната работа. 

  • Сертификат за сътрудничество към фондация „Проф. д-р Георги Лозанов и проф. д-р Евелина Гатева”.

Консултациите са индивидуални срещи в студиото във Варна или онлайн. 
Mожете  да се свържете с мен директно и като попълните посочената форма отдолу.