Бахов специалист - Павлина Николова

Баховата терапия е помощ с есенции и с компетентна човещина. За мен като Бахов специалист е важно да се създаде атмосфера на доверие. Човекът отсреща трябва да се чувства приет и в центъра на нашето общуване, за да възвърне копметентността за самия себе си. 

Като терапевт и обучител имам мото, което Джоузеф Кембъл е изразил така:  „Работата на учителя е да накара учениците си да прозрат собствената си вътрешна сила и жизнеспособност.“  Това е и действието на Баховите есенции.

С децата и тинейджърите имам личен подход – старая се да създам условия за естествена и непринудена комуникация, така че детето да не се чувства тествано и изпитвано. Използвам опита си от преподаването като сугестопедагог, за да създам свободно пространство за детето. То е личност преди всичко.

Принципите на сугестопедията и опита ми с обученията ми помагат в консултирането да създам условия за свободния избор на личността и разкриването на неговите скрити потенциали, за да може човек да усеща радост, наслада, да се чувства здрав, значим, уверен, свързан и да виждам смисъл в нещата, които прави и живота, който живее.

Ето част от моя професионален път и квалификации:

♦    Сертифициран Бахов терапевт  (BFRP – Bach Foundation Registered Practitioner); (сертификат  No. UKP-2015-0123N) към световно признатия „Бах център”, в близост до Лондон,Великобритания. В последното трето  ниво учих при Лин Макуини.

♦     Сертифициран сугестопедагог към фондация „Проф. д-р Георги Лозанов и проф. д-р Евелина Гатева”.

♦    „Личен опит в когнитивно-поведенческата психотерапия” 160 часа при доц. Павлина Петкова.

♦    „Мотивационно интервюиране” – първо ниво – 100 уч. часа при д-р Георги Василев и Кирил Бозгунов.

♦    Участие в първата конференция за Бахови терапевти в Лондон 2017 г., участник в много събития, фестивали, интервюта в БНР, Радио Варна и др.

Консултациите са индивидуални срещи в студиото във Варна или онлайн. 
Mожете  да се свържете с мен директно и като попълните посочената форма отдолу.