Sclerantus (Хрущялка)

Когато ни е трудно да взимаме решения.

Несигурността на Scleranthus засяга както малките, така и не толкова малките решения. Например: „ За Джо или Питър трябва да се омъжа?“ и „ Червена тетрадка или синя трябва да си купя?“ може да са състояния на Scleranthus.
Ако нерешителността ни обаче е свързана с по-дълбоките ни амбиции за живота, като например „Искам да направя нещо полезно – бракът и семейството ще ми донесат ли удовлетворение?“. В този случай есенцията Див овес е може би по-подходяща.
Понякога нерешителността Scleranthus се проявява по други начини. Някои хора, които страдат от промени в настроението и морска болест, се оказва, че страдат от Scleranthus нерешителност. Но нито един от двата симптома сам по себе си не е индикация за Scleranthus – емоционалното състояние винаги е от ключово значение.
Приемането на есенцията ни помага да разберем какво искаме. Свързваме се отново с интуицията си и можем да избираме и да сме решителни.

Описание на д-р Бах

Тези, които страдат от това, че не могат да решат между две неща.Те обикновено са тихи хора и понасят трудностите си сами, тъй като не са склонни да ги обсъждат с другите.