Oak (Дъб)

Есенция за силните и издържливите, които никога не се предават.
Те продължават безотказно и не спират, докато не преминат точката на изтощение

Oak  личностите  обикновено са заобиколени от хора, които разчитат на тях. Те са водени от силно чувство за дълг. Може да се почувстват разочаровани и нещастни, ако заболяване или изтощение им попречи да направят всичко, което са запланували.
В дисхармония и при нужда от Oak човек възприема живота си като низ от задължения и задачи, които трябва да бъдат свършени. Той не познава почивка и отпускане, дори когато нуждата от такава е очевидна. Върши нещата не с първоначалната отдаденост, а с усещане за тежест или борба. Възможно е това състояние да остане незабелязано и то да се да се превърне в хронично, защото личността в състояние Oak има огромни ресурси за издържливост и постоянство. Често в критични ситуации такива хора не се отказват и продължават да се борят, дори да няма никакъв смисъл да се продължи.

Oak есенцията съдържа потенциалите за усещането за радост и наслада от живота, за правилна преценка на силите и по-реалистична преценка на ситуацията,  както и за хармонично разпределение на енергията между изпълнение на задълженията и почивка.

Описание на д-р Бах
За тези, които се борят с нещо в живота си или се борят да преодолеят болестта. Те ще продължат да опитват, въпреки че случаят им може да изглежда безнадежден. Те ще се борят. Те са недоволни от себе си, ако болестта им пречи да изпълняват задълженията си или да помагат на другите. Те са смели хора, борещи се с трудностите без да губят надежда.