Mimulus (Мимулус)

Страховете, които са ни познати

Това е есенция за известни страхове. Винаги, когато сте уплашени или разтревожени за нещо и можете да кажете какво е това „нещо“, тогава Mimulus е есенцията, която ви е нужна.

Страховете, при които Mimulus помага са всекидневни: страх от публично говорене, от тъмното, от агресивни кучета, от болест и т.н. Фобиите също могат да бъдат лекувани, ако причината за страха – независимо дали от паяци, птици или открити пространства – може да бъде назована.

Есенцията Rock Rose може да бъде предпочитана, когато фобията предизвиква истински ужас. Когато страхът е неясен и има общо безпокойство без конкретна причина, есенцията Аспен може да е по-добрият избор.

Мимулус може да помогне на тези от нас, които обикновено са нервни, плахи и срамежливи. Можем лесно да се изчервим или да заекнем и обикновено избягваме социални поводи и всякакви събития, на които ще бъдем в светлината на прожекторите.
Мимулус разкрива тихата смелост и сила, които се крият във всички нас, за да можем да посрещаме ежедневните изпитания на живота без страх.

Описание на д-р Бах
Страх от светски прояви, болест, болка, злополуки, бедност, от тъмнина, от самота, от нещастие. Страховете от ежедневието. Тези хора тихо и тайно носят страха си, не говорят свободно за него на другите.