Heather (Калуна)

Есенция за тези, които се чувстват самотни сред много хора

В това състояние човек има нужда да бъде изслушан, да сподели в подробности за своите преживявания или премеждия. Личността в състояние Heather се е фиксирала върху собствените си проблеми и преживявания. Понякога те са малки, но съзнанието се фокусира върху и това ги прави още по-големи и значителни. Така понякога малки неща могат да добият огромни размери и да предизвикат тревожност или нужда от споделяне отново и отново. Въпреки че личността предпочита да е в компанията на други, тя усеща самота сред много хора. Чувствителността е изострена по отношение на себе си, но в същото време много неща от външния свят – като проблеми на другите, световни събития и др. ѝ убягват. 
Има и друг тип поведение в състоянието Heather, при който личността не говори толкова много или не се среща с хора, но взирането в собствените неща е огромно.

В хармонично състояние личността е способна да изслушва, способна е на емпатия. Точно защото е имала личен богат личен опит, може да изпитва състрадание и да помага на другите. 

Описание на д-р Бах
Тези, които винаги търсят компанията на други хора, без значение кои са те, с цел да обсъждат с тях собствените си дела. Те са много нещастни, ако трябва да останат сами за известно време.