Gentian (Тинтява)


Есенцията е подходяща за моментите, когато изпитваме леко разочарование когато нещата се объркат. Изпускаме автобус; проваляне на изпит; пропуснете възможност, но това ни събаря.
Често усещането изчезва от само себе си, но есенцията може да се използва, за да го облекчи по-рано, така че да можем да накараме нещата да се оправят, вместо просто да се надяваме, че ще се оправят.
Есенцията Тинтява често се бърка с Gorse, което също е лекарство за разстроеност, когато нещата се объркат. Разликата е в степента на товаколко дълбоко го изживяваме.

Хората в състояние на Gorse са решили да се откажат. Те отказват да бъдат насърчени и дори да търсят решение, уверявайки всички, че няма смисъл да опитват. Хората в състояние на Тинтява са по-малко песимистични и по-склонни да опитат отново.

Описание на д-р Бах
Тези, които лесно се обезсърчават. Те може да напредват добре по отношение на състоянието си или в делата на ежедневния си живот, но всяко малко забавяне или пречка за напредъка предизвиква съмнение и ги обезсърчава.