Crab Аpple (Дива ябълка, Киселица)

Есенция за тези, които имат нужда от пречистване

Тази есенция помага на хора, които не харесват някои черти от външния си вид или личност или усещат, че са интоксикирани, заразени, замърсени, омърсени, нечисти.
Понякога в състояние на Crab Apple ние пренебрегваме важните неща и истинските проблеми и се концентрираме обсесивно върху едно отделно нещо – детайл или от второстепенно значение, което измества важното или цялата картина. 
Можем да вземем Crab Apple, за да се освободим от натрапчиви, твърде акуратни, повтарящи  се действия като миене на ръце, подреждане, чистене, бърсане на прах, повторна проверка дали уредите са изключени от контакта и т.н. Crab apple е добавената „шеста съставка“ в оригиналната кризисна формула на д-р Бах, но е само в крема. Той може изключително бързо и ефективно да облекчи или отмие болката при неоткрити рани, ожулване, прищипване, убождане, ухапване от оса или пчела. 

Описание на д-р Бах
Това е средството за пречистване. За тези, които чувстват, че сякаш имат нещо не съвсем чисто в себе си. Често това е нещо с очевидно малко значение. В някои случаи може да има по-сериозно заболяване, което почти се пренебрегва в сравнение с единственото нещо, върху което се концентрираме. И в двата случая хората се стремят да се освободят от едно конкретно нещо,  което им се струва толкова важно, че трябва да бъде излекувано. Те стават отчаяни, ако лечението е неуспешно. Като средство, това лекарство пречиства рани, ако пациентът има причина да смята, че е влязла някаква отрова, от която човек трябва да се освободи.