Aspen (Трепетлика)

Смътни, неизвестни страхове, за които не може да се даде обяснение, нито причина

Това е есенция за всеки страх, чиято причина не може да бъде назована. От една страна, чувството за страх, може да е просто предчувствие или безпокойство, че нещо  неприятно или плашещо ще се случи. От друга страна може да бъде истински ужас, с физически симптоми като настръхване на косата.

Понякога хората свързват страха Аспен със сънища и  нощни кошмари. Трепетликата със сигурност ще бъде правилната есенция за вас, ако лежите буден в тъмното, уплашен от нещо, но не знаете какво е то. Може би си казвате, че не би трябвало да се страхувате, защото няма ясна причина за това. Но усещането е реално. Aspen се превежда на български като Трепетлика, което само по себе си говори за състоянието на нуждаещия се. 

 Описанието на д-р Бах
Смътни неизвестни страхове, за които не може да се даде обяснение, нито причина. Пациентът може да се страхува от нещо ужасно, което ще се случи, но той не знае какво. Тези неясни необясними страхове могат да преследват през нощта или през деня. Страдащите често се страхуват да разкажат на другите за проблемите си.