Aspen (Трепетлика)

Смътни, неизвестни страхове, за които не може да се даде обяснение, нито причина

Това е есенция за всеки страх, чиято причина не може да бъде назована. От една страна, чувството за страх, може да е просто предчувствие или безпокойство, че нещо  неприятно или плашещо ще се случи. От друга страна може да бъде истински ужас, с физически симптоми като настръхване на косата.

Понякога хората свързват страха Аспен със сънища и  нощни ужаси. Трепетликата със сигурност ще бъде правилната есенция за вас, ако лежите буден в тъмното, уплашен от нещо, но не знаете какво е то. Но всъщност д-р Бах казва, че страхът от тъмното е страх Mimulus, тъй като причината (тъмнината) може да бъде назована. Докато безименните страхове Аспен е също толкова вероятно да се появят както през деня, така и в тъмна нощ.

 Описанието на д-р Бах
Смътни неизвестни страхове, за които не може да се даде обяснение, нито причина. Пациентът може да се страхува от нещо ужасно, което ще се случи, но той не знае какво. Тези неясни необясними страхове могат да преследват през нощта или през деня. Страдащите често се страхуват да разкажат на другите за проблемите си.