Agrimony (Агримония/

Камшик)

Есенция за тези, които предпочитат  забавата и силните преживявания за сметка на своя вътрешен мир.

Той често е душата на компанията – разказва забавни истории, умее да разсмива и да забавлява останалите.  Те обикновено не обичат да са сами. Те търсят приятели, партита и ярки светлини. Само през нощта, когато са сами с мислите си,  на повърхността излизат страхове, болка, терзание – емоции и мсили, които са потиснали. Типът Agrimony може да се равни с тъжния клоун прикриващ вътрешната болка под маската на усмихнатия, весел човек, душата на всяка компания. Приятелите често са последните, които разбират, че нещо не е наред в живота му.

Понякога хората от Agrimony прибягват до пиене или наркотици, за да им помогнат да останат в състоянието на блаженство, наслада и привидно щастие. 
Agrimony ни помага да се научим да общуваме и да приемем част от тъмната страна на нашата личност, за да се чувстваме по-пълноценни човешки същества. Не ще да загубим чувството си за хумор или способността си да преживеем деня, но ще открием, че смехът над проблемите ни ги разсейва, вместо да ги прикрива. Agrimony помага на всеки, който се опитва да обърне гръб на неприятностите, използва шеги и престорени усмивки, за да избегне болезнената понякога реалност.

 

Описание на д-р Бах
Весели, жизнерадостни хора с чувство за хумор, които обичат спокойствието и се натоварват от спорове или кавги, като за да ги избегнат, те ще се откажат от много неща. Въпреки че имат проблеми и са измъчени, неспокойни или притеснени, те крият грижите си зад своя хумор и шеги. Те често злоупотребяват с приема на алкохол или наркотици, за да се стимулират и преминат през своите изпитания с бодрост.