Agrimony (Агримония/

Камшик)

Есенция за тези, които избягват конфликтите за сметка на своя вътрешен мир.

Това са чувствителни личности, които обичат мира и хармоничните взаимоотношения. Често те са душата на компанията – разказват забавни истории, умеят да разсмиват и да забавляват останалите. Те обикновено не обичат да са сами. Търсят приятели, партита и ярки светлини. Когато останат насаме със себе си, на повърхността излизат страхове, болка, терзание – емоции и мисли, които са подтиснали. В стремежа си да не навлизат в конфликти и спорове, те са склонни да се откажат от своята автентичност. Приятелите често са последните, които разбират, че нещо не е наред в живота им.

Понякога хората от Agrimony прибягват до стимулиращи вещества или напитки, отдават се на екстремни преживявания, за да избегнат срещата със себе си или да забравят нещо болезнено.
Agrimony ни помага да се научим да общуваме и да приемем част от тъмната ни страна, за да се чувстваме по-пълноценни човешки същества и да бъдем верни на себе си, да сме автентични в този живот. Не ще да загубим чувството си за хумор или способността си да преживеем деня, но ще открием, че смехът над проблемите ни ги разсейва, вместо да ги прикрива. 

Описание на д-р Бах
Весели, жизнерадостни хора с чувство за хумор, които обичат спокойствието и се натоварват от спорове или пререкания, като за да ги избегнат, те ще се откажат от много неща. Въпреки че имат проблеми и са измъчени, неспокойни или притеснени, те крият грижите си зад своя хумор и шеги. Те често злоупотребяват с приема на алкохол или наркотици, за да се стимулират и преминат през своите изпитания с бодрост.