Три истории със Спешните капки

Ето как д-р Бах е получил потвърждение, че Спешните капки помагат в реалния живот. След като е направил комбинацията от петте цветя, сложил шишенце с нея в джоба си и така се разхождал. Един ден по време на разходка по брега на морето съгледал няколко човека, струпани около удавник. Приближил се и разбрал, че въпросният човек е рибар и се е борил с буря в продължение на няколко часа. Бил в безсъзнание и хората тръгнали да търсят лекарска помощ, В този момент д-р Бах сложил по устните на пострадалия рибар малко от Спешните капки и в този момент човекът дошъл в съзнание, а докато дошла специализираната лекарска помощ, рибарят бил запалил цигара и ги чакал.

Мога да разкажа подобна история, случила се с един човек на Дунава, който, докато ловял риба, заспал и паднал в реката. Съпругата на един от приятелите му имала шишенце със Спешни капки. „Бърза помощ” била далече и щяла да дойде след повече от час, така че Спешните капки били единствената спешна помощ в този момент. Дали му от тях и човекът се върнал в съзнание. Просто му спасили живота.

Веднъж карах в едни улички, при това съвсем бавно. Изведнъж пред колата светавично премина едно детенце на около 10 с една тротинетка. Аз реагирах бързо, но въобще не очаквах, че ще има още две след него, още по-малки деца. Спирачният път не беше дълъг, но децата минаха за секунди пред колата. Дори не можах да ги видя повече. Нямах сили да изляза, да им се развикам или да ги помоля да не правят така друг път, защото е опасно. Не бях адекватна. И точно тогава нямах Рескю в себе си. Минаха два часа, а аз не мога да изляза от тази уплаха, не съм адекватна. Слязох от колата, пих вода, но нищо не помогна. Аз продължавах да съм като в капан на случилото се, бях неадекватна, стана ми лошо, движенията ми бяха некоординирани. Върнахме се и дори не се надявах да се промени положението ми, просто механично взех за всеки случай от Спешните капки. В този момент усетих как се връщам, дори не съм осъзнавал къде съм и колко неадекватна съм била. Все едно някаква мека вълна ме върна към живота, съзнанието ми сякаш беше изключило. Всичко си дойде на мястото. Сега се връщам само с благодарност към съдбата, че не се случи инцидент с тези деца. Споменът е свързан със случката, но не и със силната емоция на страх, изненада, която имах тогава.

За употребата на Спешните капки и в какви случаи може да се взема, можете да прочетете в рубриката „Често задавани въпроси”.