Отзиви...

За обученията Цветята на д-р Бах чрез Сугестопедия”

„Курсът с три думи – полезен, вдъхновяваш и необходим.

Започнах курса, защото беше кратък – само един месец и обучението беше по сугестопедичен начин. По този познат за мен метод, необходимата информация се запаметява неусетно, чрез музика, изкуство и театър. За мен, 50-годишна домакиня, това бе незабравимо преживяване.

Чрез изкуството се върна моето себеусещане за жена – женското ми начало, което отвори път за проглеждането ми – за смисъла на моята същност и целите, които да си поставя. А знанията, които ми даде това изживяно приключение, те ще останат завинаги и надявам се да ги предам на поколенията след мен, затова смятам, че всяка жена, която има възможност, трябва да се докосне до тях, да помогне на себе си и близките си и така да съхраним и предаваме знанията за лечебната сила на есенциите на д-р Бах.

Ооо, да не забравя да благодаря на уникалната „мис Елла”.За да се случи това приключение, е задължително менторът да е ерудиран, чувствителен, търсещ и даващ. Това е тя – Павлина Николова.”

Е. Стоянова, декември “23

***

 

„Вълшебство, което пробуди в мен неподозирани таланти и ме ориса да сбъдна случайно изречени проблясъци.

Приключение на търсещия дух, което веднъж започнало, продължава и не спира да криволичи и да издълбава свое копито по пътя, докато накрая достигне и се слее с безбрежната шир на познанието.

Благодаря от сърце за отварянето на бента!“

Р.Б. декември, 2023

 

***

“В началото се чудих как да си освободя две вечери седмично, какво ме очаква и дали си заслужава. След курса съм категорична, че това са най-добре инвестираните време и средства през последните години в моето здраве и това на семейството ми. Благодаря Ви. Благородно завиждам на тези, на които им предстои. “

Елена Петрова

  ***

От анонимните анкети след курса:

„Невероятно преживяване, силни следи и спомени, много знания за есенциите.”

„Да, този курс събуди сетивата ми и отвори съзнанието ми и сърцето ми. Чувствам се пробудена и това се отразява на всичко, което правя. Щастлива съм, че участвах.”

„Ако не беше сугестопедията, щях да се объркам във всички есенции.”

Индивидуалните консултации
 „Името ти, Поли,  асоциирам с цветни емоции, вникване в детайлите,  внимание, положително излъчване, мило отношение, зареждаща усмивка, чувство на лекота след всяка среща с теб. За мен си истински професионалист, като Бахов терапевт. Работата ми с теб винаги има положителен резултат. Години наред съм се лутала по лекари, билкари и други, докато не открих теб. Лично за мен си полезна с това, че ме подкрепи и ми помогна по пътя да намеря себе си и своя вътрешен мир. Цветните есенции на д-р Бах и ти ми помогнахте да намера своето истинско Аз, да излекувам раните в душата си, защото аз пожелах да приема и изживея промяната с помощта на този нежен метод.”  Г.Д. 

***

За работата с личността

Всичко се случва когато му дойде времето и ролята. Така беше и с Поли през далечната 2016/2017. Тогава се запознахме и започнах моето пътуване в света на емоциите, тяхното преживяване и преработване. Баховите есенции не са хапче, което да изпиеш и да получиш мигновен ефект – за тях трябва търпение и вяра, за да се разгърнат в теб,  да можеш да погледнеш дълбоко в себе си и да се върнеш към изконното. А няма нищо по-хубаво да си в хармония със себе си – разум = сърце. Поли е изключително мъдра, опитна и великодушна. Винаги успява да изкара най-дълбокото от мен по много интелигентен и деликатен начин, дори аз да го крия от себе си. Помогна ми да чуя своя вътрешен глас. Тя има голям принос за моята еволюция в света на човешките взаимоотношения. Възхищавам ѝ се и благодаря на съдбата че ме срещна с нея.

Кремена Георгиева

 

За книгата

„През цялото време сякаш пред мен се провеждаше цял ПЪСТЪР и непредвидим спектакъл, колоритен, звучен и омаен. Освен мъдрост и изключително задълбочени съждения, открих и наистина смешни моменти (като вещицата и чая от пролетни червеи с отдавна мечтан любим, както и стремежът на бабата Impatiens да свърши нещата навреме, даже, ако може и по-рано), а това е толкова ценно за мен. В историята на Захир мисля, че ключовете са неизброими, а вратите, които отварят още повече, глобалните теми са толкова истински и близки до реалността, че от самото начало, когато започна първата, се замислих дали аз не съм този разказвач… Не мога да напиша кратко и по същество за усещанията си в царството на твоята творба, но за да завърша все пак, ще кажа, че съм изключително благодарна – че си я създала, че те познавам, че мога да открия за себе си толкова необятна мъдрост и познание и че очаквам на живо своята среща в група. Благодаря ти от все сърце, скъпа Поли! Зарадва душата ми и ми показа, че светът на цветята на д-р Бах, е свят, който с любов бих опознала!

Катя Стефанова,
учител и сугестопедагог

***

Тих глас проби през шума на живота.
Тихо място намерих 
за Захир да послушам
тих свят се откри
на цветя и простори.
Бях, съм
при Бах в сън.

Гергана Радева

***

„Приказката на Павлина Николова за Захир е своеобразно помагало как да разберем цветните есенции на д-р Бах лесно, бързо и в определена последователност. Написана с много разбиране за есенциите, тя е и ключ за по-добро разбиране на човешкия характер. За мен Павлина Николова и приказката ѝ беше вдъхновяваща, за да направя смело нова крачка в житейския си път и с нетърпение очаквам новото цветно пътешествие.”                    

Татяна Лазарова