Захир и 38-те ключа

Всеки живот представлява път на един герой. В тази история Захир търси„ключовете на човешката душа”. Но защо ни трябва да търсим тези ключове?
Kогато човек изпадне в отчаяние, страх, разочарование, има неувереност,колебае се, не намира призванието си в живота, объркан е, той всъщност търси да разреши свой дълбок вътрешен конфликт. Всеки човек реагира различно…а тази книга е като пътеводител за възможностите за промяна и трансформация на личността с помощта на Баховите есенции.

Защо чрез история? Човекът обича историите и ако историята е увлекателна,лесно и бързо може да учи чрез нея. Човек се асоциира с героите или местата и те бързо се запомнят, защото той вижда връзките. Досега не е правен опит да се разгледат Баховите есенции с внушението на литературата, музиката и изобразителното изкуство едновременно. В историята са вплетени притчи и легенди от древността до днес. Бях вдъхновена също и от пиесата на Ибсен „Пер Гюнт”, от преработената версия на „Птичият събор” на Петер Сис, от притчите на Халил Джубран, от „Божествена комедия” на Данте, от „Фауст” на Гьоте… Историята придобива визуална драматичност благодарение на въздействащи картини на известни художници. Те, картините се превръщат във възторжен или нашепващ глас и насищат словото с обаятелна красота. (Вижте видеото.)

В историята има и един неотворен ключ. Една есенция остава неразгадана. Коя е тя и къде се крие нейното послание, оставям на читателя. Първоначалният замисъл на тази книга бе тя да се използва само като учебник в обучения по Бахова терапия по метода Сугестопедия, но съвсем спонтанно учебникът се превърна в желано четиво. Обикновено сугестопедичните учебници са недостъпни, освен ако имате възможност да се обучавате в курс по метода Сугестопедия. Има някаква тайнственост около тях, но сега можете да се докоснете до един такъв.

В книгата ще намерите и приложение със схематично описание на есенциите на д-р Бах. Учебникът е одобрен и рецензиран от Фондация „ Проф. д-р Георги Лозанов и проф. д-р Евелина Гатева”

Ако сте търсач на магичното и приказното, тази история може да се превърне в личен път за вас, както се е случило и за други читатели. Можете да опознаете Баховите есенции по един нов и вдъхновяващ начин, а можете и да задълбочите Вашите познания по Бахова терапия, ако вече имате такива. А можете просто да се насладите на историята за Захир.

Цена: 35 лв.

Отзиви за книгата

 

  „Приказката на Павлина Николова за Захир е своеобразно помагало как да разберем цветните есенции на Д-р Бах лесно, бързо и в определена последователност. Написана с много разбиране за есенциите, тя е и ключ за по-добро разбиране на човешкия характер. За мен Павлина Николова и приказката ѝ беше вдъхновяваща, за да направя смело нова крачка в житейския си път и с нетърпение очаквам новото цветно пътешествие.”

– Татяна Лазарова за първото издание